Eerlijke chocolade

De Chocoladeletters voor de Mixed LIONS Letteractie zijn gemaakt van Callebaut® Finest Belgian Chocolate. Zo helpt u niet alleen de gezinnen die in armoede leven, maar steunt u tegelijkertijd ook nog eens de plaatselijke cacaoboeren in West-Afrika!

Steun voor de cacaoboeren

Callebaut® helpt u het levensonderhoud van de boeren te verbeteren

Heerlijke chocolade heeft heerlijke cacaobonen nodig. De Chocoladeletters voor de Mixed LIONS Letteractie zijn gemaakt van Callebaut® Finest Belgian Chocolate. Deze chocolade heeft niet alleen een heerlijke smaak maar u steunt tegelijkertijd ook de plaatselijke cacaoboeren in West-Afrika: voor elk blok of elke verpakking die Bakkerij Gustaf inkoopt, wordt er een deel opnieuw geïnvesteerd in opleiding van de boeren en in gemeenschapsprojecten - in samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation.

De Cocoa Horizons Foundation is actief in Ivoorkust, Ghana en Tanzania en richt zich op twee belangrijke pijlers om de uitdagingen aan te kaarten en om echte vooruitgang te boeken: productiviteit en gemeenschap.

Het doel van het duurzaamheidsprogramma

Callebaut is ervan overtuigd dat het verbeteren van hun levensonderhoud en de steun om hun cacaoteelt om te vormen in een duurzame bron van inkomen de toekomst van de cacaoplantages veilig zal stellen, vandaag en morgen.

Dit is wat er de afgelopen jaren al is bereikt

  • 600 praktijkscholen voor boeren hebben al zo'n 25.000 cacaoboeren goede landbouwpraktijken & sociale praktijken bijgebracht*
  • 1665 kinderen van boeren in 18 verschillende coöperatieven hebben schoolkits ontvangen*
  • 10 nieuwe waterbronnen voorzien schoon water voor 1055 kinderen in scholen en voor 4 coöperatieven voor boeren**
  • er werden 4663 muskietennetten verdeeld in 54 coöperatieven**
  • 3389 boeren en/of hun gezinsleden werden gevaccineerd**
  • er werden 10 lagere scholen gebouwd in dorpen in Ivoorkust waar cacao wordt geteeld waardoor er 1800 kinderen naar school kunnen*

* Cijfers van 2018.
** Cijfers sinds 2007.